Személyi edzés – Luxus?

Ha a személyi edzés jön szóba, sokak arcán megjelenik az a kifejezés, amely azt sugallja, hogy ez valami igazán sznob, elérhetetlen, drága és luxus dolog. Az írásom során azt mutatom be Nektek, hogy ez a feltevés egyáltalán nem állja meg a helyét. Sőt, ha okosan gazdálkodsz, hatékonyabb, mint bármely más edzésforma.

KITARTÁS?

Mert amíg otthon nem csinálod rendszereresen (legfeljebb a felbuzdulás elején pár hétig), minden apró esemény, indok kimozdíthat a fejlődésből, mondván, a másik dolog prioritást élvez. Nehéz kitartónak maradni, ha nincs, ki ellenőrizzen, és nagyon kevés ember rendelkezik azzal a belső erővel, ami ahhoz szükséges, hogy önmagát menedzselje. A heti 2-3 nap edzés-napot pedig könnyű megindokolni önmagunk előtt, hogy miért nem csináljuk. Luxus az így felhalmozódott időt elherdálni.

A személyi edzés esetén kifizeted ezt az időt, előre lefixálod, és nem ildomos játszani a másik idejével, így sokkal nehezebben mondod le. Az előre megbeszélt órák segítenek tartani a ritmust, a lendületet. Az edző is figyel rád ezen a téren.

Lehet, hogy időnként zaklatásnak érzed majd, amikor a következő időpontot egyeztetitek, de ne felejtsd el: azért van, hogy TE eredményt érj el. A Te sikered, az ő sikere is!

HELYES MOZGÁS

Érthető: kényelmes és olcsó otthon edzeni. De legtöbb esetben nem hatékony. Nincs hozzá eszközöd (legtöbb esetben), és a mozdulatsorok sorrendje, erőssége sem mindegy. Rengeteg videót találhatunk az interneten, de ha ezeket nem előzi meg egy megfelelő bemelegítés és a végén a nyújtás, komoly sérüléseknek tesszük ki magunkat.

Személyi edzővel ez sem fordulhat elő. Tudása és tapasztalata teszi alkalmassá arra, hogy egyéni programot állítson össze neked. Nem mindegy milyen testalkattal rendelkezel. Ahogy az sem, hogy éppen hogy áll a jelenlegi fizikai állapotod.

A saját edzések során előforduló túlterhelés, a személyi edző segítségével elkerülhetők, hiszen figyel arra, hogyan végzed a gyakorlatsort. Valódi-e az erőkifejtés, jól pozicionálod-e magad.

Ha nem jól csinálod a gyakorlatot, akkor az Ő munkája sem lesz látványos.

SIKER ÜNNEPELVE

Ha a személyi edzővel szorosan együttműködsz, és nem csak a mozgással kapcsolatos tanácsokat fogadod meg, hanem a táplálkozással együtt komplexen betartod az előírásokat, akkor nagyon látványos a fejlődés. 

Ha a céltervet is megcsináljátok együtt – látni fogod, hogy az ígéretek mögött valódi szakmai tudás áll, ami mérhető, számszerűsíthető sikert eredményez.

Ezt pedig vidáman meg is ünnepelhetitek.

Drága?

Kevesebb, mint két doboz cigi ára egy alkalom. Amely alkalom során 100%-os figyelem mellett dolgozhatsz. Erősítést, lelkesítést, bátorítást kapsz, ami megadja a mindennapok során a plusz lelkierőt! A tested hajlékonyabb, rugalmasabb, és terhelhetőbb lesz. Nem lihegsz lépcsőzéskor, s felveheted azokat a ruhákat, amikre igazán vágysz, s még jól is fogsz bennük kinézni 😊. Önbizalmad megnő. Még akkor is megéri, ha sok-sok órán át kell dolgoznod az álomalakért. De az elvégzett munka után felszabaduló sikerélmény megfizethetetlen.

Drága? Luxus? Mi a luxus? Olyan ételeket-italokat venni, amik rombolják az egyéniséged-önértékelésed, és a tested? Mi lenne, ha adnál egy esélyt annak, hogy pár hónapig kipróbálsz egy új életformát? Ha bejön, az szuper! Ha mégsem, akkor visszatérhetsz a múltba is.

Várlak szeretettel!