Van célod?

Ha fitness, akkor az emberek számára más a cél, más az, ami miatt keres edzőt, vagy termet. A testkép és az abból fakadó elégedettség mindenki számára fontos. Persze, van, akik meg vannak elégedve magukkal, és az is teljesen rendben van, ez az írás azoknak szól, akik szeretnék tudni, hogy mit tehetnek a még jobb közérzetért.

Fogyás, mint cél

Az első és leggyakoribb téma a fogyás. A rohanó világ, s a sok munka miatt, kevesebb az edzésre, a sétára fordítható idő, így aztán a kilók csak rakódnak ránk. A fogyás esetében legtöbbször az étkezéssel kezdjük, amikor átbeszéljük a lehetőségeit az adott embernek és kialakítunk egy olyan rendszert, amelyet a hétköznapjaiba is be tud építeni. A cél a minőségi ételek fogyasztása, és a rendszeresség kialakítása a táplálkozásban. Ebben tudok segíteni egy étrend összeállításával.

Testformálás

A másik téma az alakformálás, a test arányainak javítása. Itt nem feltétlen a fogyás a cél, inkább a testtájak megfelelő izomzatának kidolgozása, és/vagy egy adott problémás tesztrész formálása (has, fenék, hát, karok, lábak alakítása).

Ebben az esetben a legjobb a személyre szabott rendszer, ami a személyi edzésekkel fejleszthető a legjobban.

Itt számolunk a sajátosságaiddal, a terveiddel, és egy pontos útirányt határozunk meg. Jó is ez, hiszen, ha látod hol a cél, akkor könnyebben éred el, és tartod a fókuszt. A közös munka során pedig, folyamatos visszajelzést kapsz a haladásodról.

Egészségügyi okok

Van, amikor az ülőmunka, a mozgás-szegény életmód már jelez a testben is. Fájdalmak itt-ott, beállt nyak, derék, fájó lábak.

A mozgás segít abban, hogy az izmaid, az ízületeid folyamatosan kondícióban maradjanak. Kell is, hiszen, amúgy csak az öregedést érzékelik.

Erre is van lehetőség: a személyi edzések során: figyelünk a problémás, fájdalmas részre, és finom mozgásokkal korrigáljuk azokat.

Legyen hát bármilyen célod, mindenre van megoldás, és kell is hogy legyen megoldás. Szerencsére ma már nagyon sok lehetőségünk van az egészség megőrzésére. Akár egyéniben fejlődnél, akár csoportban , a mozgást nem hagyhatod ki.